Door uw vermogen op een andere manier vorm te geven kunt u wellicht inkomstenbelasting 2020 besparen. Dat moet u wel nog in december doen. De peildatum is immers 1 januari 2020. Als u uitgaven hebt gepland aan zaken die geen belast vermogen vormen, kunt u die uitgaven beter deze maand nog doen. Zo verlaagt u immers de grondslag voor uw belastingaanslag. Waar kunt u verder aan denken?

U kunt belasting besparen door de zorgpremie voor het jaar 2020 deze maand nog te betalen.

Hebt u schulden die geen betrekking hebben op uw woning? Dan hebt u te maken met een drempel waardoor u niet de gehele schuld in aftrek kunt brengen. Wellicht hebt u geld beschikbaar en kunt u deze schulden aflossen.

U mag aan kinderen, kleinkinderen en derden elk kalenderjaar een bepaald vrijgesteld bedrag schenken. Bent u dit van plan en hebt u het maximum nog niet bereikt, doe het dan nog in december. Ook schenkingen aan goede doelen en belaste schenkingen kunt u beter nog in december doen. Ze verlagen immers uw vermogen per 1 januari.

Wellicht is een extra aflossing op uw hypotheek interessant. Ook kunt u denken aan extra stortingen om voor uw oude dag te sparen.

Het kan interessant zijn om nog gebruik te maken van de vrijstelling voor beleggingen in groenfondsen.

Tip: Veel mensen laten hun bezittingen en schulden zomaar de jaarovergang naar 2020 maken. Met wat aandacht en eventuele actie in december kunt u wellicht inkomstenbelasting over uw vermogen besparen. We zijn u hierbij graag van dienst.